söndag, februari 12, 2006

Scones

Det är lätt och går ganska snabbt att fixa värsta mysiga söndagsbrunchen. Scones är lyxigt, de serveras nybakade och med lite marmelad, groddar och andra grönsaker kan man få till en fin dukning. Tillhör gör också någon typ av juice, fruktfat (skivade äpplen, melon, päron osv). Vackert dukat smälter det varje trött söndagsis i huvud och hjärta.
Bästa sconesreceptet finns i min gamla hemkunskapsbok:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 gram smör eller 2 msk olja
2 dl vatten/sojamjölk
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Jag brukar byta ut 1 dl mjöl mot 1 dl musli eller något annat mörkare mjöl. Finfördela fettet eller häll i oljan. Häll i vätskan och gegga samman. Gör 2 sconeskakor, cirka 1 cm tjocka på bakplåtspapper på en plåt. Häll eventuellt linfrö, solrosfrö eller musli på toppen. In i ugnen 250 grader i 10 minuter.
Kategori: Baka

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack så mycket för ett utmärkt recept. Min fru bjöd mig på dessa scones i dag och det var väldigt gott.